MORPHOBLOG

KÉP-regény: London, Police

  • 2017-06-06

A londoni Buckingham palota egyik bejáratánál álldogáló rendőrök arcán nagyjából rajta van minden. Minden, amit mostanság egy londoni rendőr érezhet és gondolhat a munkájáról, a városáról, az életéről. Persze a tanácstalanság, a keserűség közben sem árt az ujjunkat rajta tartani a ravaszon. Naná! Hát, ami azt illeti, tényleg nincsenek irigylésre méltó helyzetben, nincs könnyű dolguk manapság.

Buckingham Palace

photo by morpho

Kicsit olyan az egész, mint a nyolcvanas években, amikor az IRA csőbombákat dugdosott a szórakozó helyek bejáratához a szemeteskukákba. Ártatlan fiatalok tucatjait mészárolták le, és igazán senki nem tudta, hogy mi értelme volt az egésznek!

Azóta eltelt vagy 35 év, az eredmény pedig zéró. Észak-Írország továbbra sem egyesült Írországgal, az IRA terroristái közben megunták, a kukákat leszerelték, csak a tönkretett életek maradtak az elvesztett gyerekekkel és a leküzdhetetlen fájdalommal. De az Egyesült Királyság valahogy nem omlott össze. Nem omlott össze akkor sem, amikor Hitler bombázta Londont, de túlélte a spanyol armadát és a gyarmatbirodalom elvesztését is.

Azért nehéz ügy ez, mert egy gázoló, késelő terrorista nem gondolkozik logikusan. Nem is érti a valóságot. Lemészároltál 7 embert, aztán lelőnek. És?? És akkor mi van? Az emberek nem mennek ki másnap az utcára? Bezárnak az éttermek, mindenki hazamegy rettegni??? Egy lófaszt, kedves idióta barátaim! Annyi történik, hogy tönkreteszel egy rakás életet, te pedig hulla leszel! Egy senkit sem érdeklő hulla, ami nem jó már semmire. Kidobjuk, elfelejtjük és élünk tovább. Akkor is, ha ez nektek nem tetszik és akkor is, ha nem értitek meg, hogy a londoni polgármester is muszlim, mégsem kötelező a burnusz a városban. Sadiq Khan ugyanis a londoniak támogatásával lett polgármester. Olyan fehér anglikánok szavaztak rá, akik gyűlölik a terrorizmust, de ebben a városban különbséget tudnak tenni a bevándorló és a terrorista között. A kettő közé egyenlőségjelet tevő magyar kormány logikáját Londonban egyszerűen nem is értik. Nem értik, mert egy liberális demokráciában nincs neki értelme. A liberális demokráciát pedig lehet tagadni, de hogy ez a legsikeresebb társadalmi berendezkedés a világon, azt kár volna. Az életszínvonal nem hazudik.

Trafalgar Square

photo by morpho

De visszatérve a rendőrökre. Londonban a rendőrök közt arányaiban pont annyi a bevándorló, mint a városban. Azért az elég érdekes lenne, ha a lakosság potenciális terroristaként kezelne minden nem fehér rendőrt! Ezt is figyelmébe ajánlanám a bevándorlást egy bevándorlóktól teljesen steril országból kritizálni próbáló gazembereknek. Pedig a rendőröknek tényleg nincs könnyű dolguk manapság! Tűt keresnek egy 10 milliós szénakazalban. Már ránézésre is reménytelen. Valahogy mégsem szaladtak haza, sőt! Büszkén védik városukat és nem csak azért, mert lokálpatrióták, hanem azért is, mert pontosan tudják, hogy a gazembereket nem bőrszínük vagy vallásuk árulja el, hanem a kezükben lévő bomba.

Magyarország pedig lassan ébredjen már rá, hogy Dugovics Titusz hülye volt! Az ellenséget le kell lökni a várfalról és nem együttugrani vele a mélybe!

(morpho)

Vaker

Az email címed nem lesz nyilvános. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező