Soul & Body

2014 elején Suba Attila, magyar soul énekes életre hívta a SoulFool Band-et. A cél az volt, hogy megmutassák saját számaikban a régi soul és gospel dalok hangulatát modern hangzásban. A New Orleans swing a kiinduló pont, és onnan haladnak a blues, a soul határain egyenesen a gospel és New Orleans-i fesztiválhangulat felé. Olyan neves zenészek befolyásolják stílusukat, mint James Brown, Ray Charles és Otis Redding. Saját szerzeményeikben is törekednek a modern soul és gospel hangulat megteremtésére. Amerikai hangzással, izgalmas és interaktív koncerttel repítik vissza a közönséget az 50-es évek New Orleansának világába.

Suba Attila lenne a tipikus magyar zenész? Ennek próbált utána járni morpho az elmúlt két évben. Arra volt kíváncsi, hogy miként működik egy magyar zenész 27 évvel a rendszerváltás után. Néha beköltözött hozzá, néha elugrott a koncertjeire, néha meg együtt utazott a zenekarával, még Kínába is. Hogy ez lenne a tipikus zenészfeeling Közép-Európában, azt nem jelenthetjük ki, de hogy ez egy nagyon is létező opció, az egészen biztos. Suba Attila saját maga kommentelte a róla készült képeket.

3 hozzászólás on Soul & Body

 • Farkas Judit
  2017-12-09 at 15:12

  A müvészúr, lefotózta egy másik müvész életét . Ehhez müvészet kell. Nem “csak” egy egymást követö fényképek sora, hanem él és szinte érzékelsz mindent, amit látsz.

 • Pingback: KÉP-regény: A lánchídi csata 2.0 - Városi Kurír

 • Dorci
  2017-12-10 at 07:01

  Rock’n’roll baby!

Vaker

Az email címed nem lesz nyilvános. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező