Woodstock

A Woodstock '94 elnevezésű fesztivált az eredeti, 1969-es Woodstock 25. évfordulójának tiszteletére tartották meg. A reklámszlogen így szólt: „Még 2 nap béke és zene”, s a plakátokra a mellé a bizonyos galamb mellé odaültettek még egyet (a gitár nyakára).

A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásár, másképpen Woodstocki Fesztivál, vagy ahogy hirdették: Egy „Vízöntő korszakbeli előadás: 3 nap béke és zene” ingyenes nemzetközi fesztivál volt.

A legendás eseményt White Lake-ben (Bethel város, Sullivan megye, New York, Amerikai Egyesült Államok) tartották egy bizonyos Max Yasgur hatszáz holdas (kb 2,4 négyzetkilométeres vagy kb. 240 hektáros) farmján 1969. augusztus 15. és 18. között. Azért Bethelben volt a fesztivál, mert Wallkill városa visszavonta a rendezés jogát. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt harminckét előadó és zenekar lépett fel mintegy 500 ezer néző előtt. A hatalmas tömeg kétségbe ejtette a hatóságokat, az eredetileg kivezényelt nyolcszáz rendőr mellé is erősítést küldtek, de nem volt rá szükség, mert semmilyen botrány vagy rendzavarás nem történt, ami részben annak is volt köszönhető, hogy a kábítószer-árusítást is engedélyezték.

A Woodstock ’94 elnevezésű fesztivált az eredeti, 1969-es Woodstock 25. évfordulójának tiszteletére tartották meg. A reklámszlogen így szólt: „Még 2 nap béke és zene”, s a plakátokra a mellé a bizonyos galamb mellé odaültettek még egyet (a gitár nyakára). A koncerteket eredetileg augusztus 13-ára és 14-ére szervezték, ám később augusztus 12-t is hozzácsapták a bulihoz. Esős idő volt, így szombatra a terület nagy része sártengerré változott. Azé a területé, ahová a 69-es Woodstockot is tervezték: Winston Farm, Saugertiesben, New York államban. New York Citytől kb. 160 kilométerre északra és 16 kilométerre Woodstock településtől. A 94-es rendezvényen becslések szerint 350 ezren vettek részt, sokkal többen, mint amire a szervezők számítottak, így az eredeti elképzeléseket már a második éjszaka tulajdonképpen lehetetlen volt betartatni. Az egyik alapelv szerint például a területre tilos volt bármilyen ételt vagy italt bevinni, ám a színpadokat csak gyenge és őrizetlen kerítésekkel vették körül. A biztonságiak egy idő után képtelenek voltak ellenőrizni a rengeteg fesztiválozót úgy, hogy közben fenntartsák a biztonságos, békés hangulatot.